Dia 33 - Un bon berenar

Avui farem panets de melmelada, per berenar. (És clar que, si els volem per berenar els hem de començar al matí, que el pa s'ha de deixar reposar abans de coure...).




Ingredients:
  • 270 g de farina blanca
  • 1/2 culleradeta de sal
  • 2 cullerades de sucre
  • 15-20 g de llevat fresc (a la secció de refrigerats del super). També podeu utilitzar llevat sec.
  • 90 g d'aigua tèbia
  • 1 cullerada de mantega fosa
  • oli de girasol per a untar
  • sucre fi per a decorar
  • melmelada
Preparació:

1. Tamiseu la farina i la sal en un bol i afegiu-hi el sucre i el llevat. Feu un forat al centre i aboqueu-hi l'aigua tèbia i la mantega fosa. Remeneu amb una cullera de fusta fins que la massa sigui un tot, i després treballeu-la amb les mans fins que se separi de les parets del bol. Aboqueu-la sobre la taula o el marbre (on hi haureu escampat una mica de farina) i treballeu-la 10 minuts, fins que quedi homogènia i elàstica.

2. Unteu el bol amb oli. Feu una bola amb la massa, poseu-la al bol i tapeu-lo amb un drap humit. Deixeu reposar la massa en un lloc càlis entre 1 hora i 1 hora i mitja, fins que dobli el volum.

3. Unteu la safata del forn amb oli. Aboqueu la massa sobre una superfície espolsada amb una mica de farina i apreteu-la amb el puny. Dividiu-la en 8 trossos iguals, doneu-los forma de bola, poseu-los a la safata i aplaneu-los una miqueta. Tapeu la safata amb un drap humit i deixeu reposar la massa 45 minuts.

4. Preescalfeu el forn a 220 ºC. Coeu els panets 15 minuts, fins que quedin daurats. Traieu-los del forn i deixeu que es refredin del tot. Per a sevir-los, obriu-los per la meitat i unteu-los amb melmelada. A sobre hi podeu abocar sucre fi.

Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada