Ingredients:
- 270 g de farina blanca
- 1/2 culleradeta de sal
- 2 cullerades de sucre
- 15-20 g de llevat fresc (a la secció de refrigerats del super). També podeu utilitzar llevat sec.
- 90 g d'aigua tèbia
- 1 cullerada de mantega fosa
- oli de girasol per a untar
- sucre fi per a decorar
- melmelada
1. Tamiseu la farina i la sal en un bol i afegiu-hi el sucre i el llevat. Feu un forat al centre i aboqueu-hi l'aigua tèbia i la mantega fosa. Remeneu amb una cullera de fusta fins que la massa sigui un tot, i després treballeu-la amb les mans fins que se separi de les parets del bol. Aboqueu-la sobre la taula o el marbre (on hi haureu escampat una mica de farina) i treballeu-la 10 minuts, fins que quedi homogènia i elàstica.
2. Unteu el bol amb oli. Feu una bola amb la massa, poseu-la al bol i tapeu-lo amb un drap humit. Deixeu reposar la massa en un lloc càlis entre 1 hora i 1 hora i mitja, fins que dobli el volum.
3. Unteu la safata del forn amb oli. Aboqueu la massa sobre una superfície espolsada amb una mica de farina i apreteu-la amb el puny. Dividiu-la en 8 trossos iguals, doneu-los forma de bola, poseu-los a la safata i aplaneu-los una miqueta. Tapeu la safata amb un drap humit i deixeu reposar la massa 45 minuts.
4. Preescalfeu el forn a 220 ºC. Coeu els panets 15 minuts, fins que quedin daurats. Traieu-los del forn i deixeu que es refredin del tot. Per a sevir-los, obriu-los per la meitat i unteu-los amb melmelada. A sobre hi podeu abocar sucre fi.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada