Dia 10 - Collim patates... al balcó

Jo mai no havia plantat res i a casa les plantes se'ns morien totes... fins fa poc. Aquest març se'ns va ocórrer plantar unes patates grillades en una jardinera. Al cap de pocs dies ja s'alçaven unes plantetes verdes i la mata es va anar fent gran, gran...

Patatera by 81diesdestiu
Patatera, a photo by 81diesdestiu on Flickr.

No sabíem quan s'havia de fer la collita, així que quan la planta va començar a pansir-se (finals de juny) vam decidir que escarvaríem a veure què trobàvem sota la terra. El resultat: més de 20 patates (moltes de mida petita) que ens van servir per fer una amanida de patata molt bona.

Trobem la primera patata by 81diesdestiu
Trobem la primera patata, a photo by 81diesdestiu on Flickr.

Primera collita de patates by 81diesdestiu
Primera collita de patates, a photo by 81diesdestiu on Flickr.

Paral·lelament a aquest "gran" èxit hem provat sort amb enciams, tomàquets, maduixes i pebrots, i que us explicaré un altre dia. Ah! I hem tornat a plantar patates.

La veritat és que jo no tenia massa idea de com plantar res de res però hi ha llibres i pàgines web que ens han ajudat. És important mirar el calendari, les compatibilitats de plantes i el material. De totes maneres, per començar és suficient amb una jardinera gran i terra bona.

De veritat que és una tasca bonica de fer amb els nens. Com no pot ser d'altra manera el que els agrada més és la collita!  

Llocs web:

Llibres:

4 comentaris:

  1. Encara no tenim hort però tenim el llibre !!!! Vostre!! ja, ja..... Tot arribarà.

    ResponElimina
  2. Heu plantat patates de debò?

    ResponElimina
  3. No, no!! Encara no tenim hort!! Per tant no hem plantat res!! Estem estudiant el llibre....
    A veure si aviat em decideixo. Crec que a principis de setembre. És bona època per plantar alguna cosa. ??
    iolo

    ResponElimina
  4. Crec que els enciams els pots plantar, al setembre. Només cal que compris 2 o 3 plançons, que trobaràs per pocs cèntims en alguna botiga del mercat, i també al mercat dels pagesos del dimecres.

    ResponElimina