A casa sempre parlem en català, per això de tant en tant em sembla divertit fer magdalenes en castellà. Els nens ja saben que quan ens posem a cuinar de vegades els dic "pásame la harina", "mézclalo bien" o "mete todo el azúcar". Ells sempre em segueixen el joc! La recepta de les magdalenes és del llibre"manos a la obra", de l'Editorial Grijalbo.
Ingredients:
- 300 g de farina sense llevat
- 3 culleradetes de llevat en pols (1/2 sobre de llevat Royal, per exemple)
- 125 g de sucre
- 50 g de mantega
- 3 ous
- 4 cullerades d'oli de girasol
- 1 culleradeta i mitja d'extracte de vainilla (nosaltres hi posem sucre amb gust de vainilla)
- 150 g de iogurt natural
- xocolata (opcional)
- motlles de magdalena de silicona (o de paper)
Elaboració:
- - Posem el forn a 200ºC i col·loquem els motlles a la safata del forn (la deixem a fora).
- - Posem en un bol gros la farina, el llevat i el sucre. Ho barregem amb una espàtula de fusta.
- - Desfem la mantega en un pot al foc o posant-la al microones durant 30 s a potència màxima.
- - Aboquem la mantega al bol on hi ha la farina, el llevat i el sucre. Remenem.
- - Afegim els ous, l'oli, la vainilla i el iogurt a la mescla i ho barregem bé. En aquest punt hi podem afegir trossets de xocolata, si volem.
- - Repartim la mescla en els 12 motlles i, si volem, podem posar sucre a damunt de cada magdalena. Ho posem al forn durant 15-20 min (fins que la part de dalt s'esquerdi).
- - Les deixem refredar i bon profit!
A nosaltres ens han quedat boníssimes:
Hola!!!
ResponEliminaQue sàpigues que hem fet les magdalenes amb en Sam i això de posar la massa amb la mànega pastissera li ha encantat!!! Anirem seguint les teves propostes i farem les que més s'adaptin al nostre ritme, je, je. Gràcies!!!!