Dia 6 - Imitem els artistes

Avui fem de pintors. He escollit dos artistes que em semblaven "fàcils" d'imitar, Joan Miró i Amedeo Modigliani, i he buscat unes quantes obres seves al web. Finalment n'he escollit dues de cada pintor i he deixat escollir als nens quina volien imitar. Han escollit "Home amb pipa" i "Dona davant del sol". Un cop triades les obres, hem decidit la tècnica: aquarel·les per a un i témpera per a l'altre. Hem agafat uns papers que teníem a casa i que van bé per als dos tipus de pintura i, mans a l'obra!

Per començar, i sense dir-los com es diu realment cada quadre, han decidit els títols de les obres: "Mariner" i "Gallina sorpresa perquè ha post un ou vermell" .
A continuació es tracta de guiar-los una mica abans de començar a dibuixar (en llapis): on col·locaran cada cosa, quant ocuparà, ... Només hem esborrat si una cosa quedava realment malament (nosaltres ho hem fet amb el cap de l'home). Un cop fet el dibuix a llapis han començat a pintar, començant pel fons i fixant-se en els colors de l'original.

Ho hem deixat assecar i ho hem col·locat sota de llibres pesants per aplanar bé els fulls. L'últim retoc l'he fet jo repassant els contorns amb rotulador negre. Aquí teniu les obres originals i les copiades:


Man with pipe Modigliani by 81diesdestiu
Man with pipe Modigliani, a photo by 81diesdestiu on Flickr.

Woman in front of the sun Miró by 81diesdestiu
Woman in front of the sun Miró, a photo by 81diesdestiu on Flickr.



Com que s'acosta l'aniversari de l'àvia, els hem emmarcat i serà el nostre regal (sort que l'àvia no té Internet i no li xafarem la sorpresa):

Quadre Miró by 81diesdestiu
Quadre Miró, a photo by 81diesdestiu on Flickr.

Quadre Modigliani by 81diesdestiu
Quadre Modigliani, a photo by 81diesdestiu on Flickr.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada