El dia de la visita a la biblioteca vam agafar aquest llibre, d'on hem tret la recepta per fer galetes. La gràcia de les galetes és que es poden fer formes, tant amb motlles com inventades.
Ingredients:
- 50 g de sucre
- 100 g de mantega
- 150 g de farina (sense llevat)
- Per a la decoració: nous, ametlles, fideus de xocolata, fideus de colors, xocolata, lacasitos.
Elaboració:
1-Posa el forn a 170 ºC. Unta amb mantega la plata del forn (o posa-hi paper per al forn).
2-Posa la mantega i el sucre en un bol. Treballa'ls amb una cullera de fusta fins que la mescla estigui cremosa.
3-Tamisa la farina al damunt de la mescla anterior. Després fes una bola de massa amb les mans.
4-Escampa farina damunt la taula. Amb el corró estira la massa fins a obtenir un gruix d'uns 5 mm.
5-Talla la massa en formes diferents (amb els motlles o inventades) i col·loca-les a la safata del forn.
6-Abans de posar-les al forn pots decorar algunes galetes (nous, ametlles, fideus).
7-Posa les galetes al forn durant 15-20 minuts i deixa-les refredar.
8-Un cop fredes, les que encara no estan decorades les pots recobrir amb xocolata desfeta.
Recobriment de xocolata:
1-Trosseja la xocolata en un bol. Escalfa una mica d'aigua en un cassó a foc lent fins que comenci a fer bombolles.
2-Col·loca el bol damunt del cassó sobre foc baix. Remena a poc a poc la xocolata amb cullera de fusta fins que s'hagi desfet.
3-Quan les galetes s'hagin refredat, suca-les o cobreix-les amb xocolata amb una cullera i escampant-la amb un ganivet.
Una mostra de les que vam fer nosaltres (la xocolata ens va quedar massa aigualida i no n'hi vam posar):
Galetes, a photo by 81diesdestiu on Flickr.
Molt bé!!!!
ResponEliminaNosaltres avui hem fet la massa de la pizza, hem posat carbassó, tomàquet, bolets, formatge.... tot el que hem trobat per la nevera i d'aquí poquet ens les menjarem!!!!!!!! Bon cap de setmana!!! iolo