Dia 18 - Observem la natura

Ara que és temps de vacances i que molts marxem a la muntanya, us proposo que us endugueu una guia per a reconèixer flora i fauna. Tot i que nosaltres no en som uns experts, hem passat bones estones amb els nens mirant de descobrir el nom de l'ocell que ens venia a visitar cada matí o d'aquella planta de flors grogues. Segur que no n'encertem massa noms, però és una bona manera d'observar i apreciar tot el que ens envolta.

L'editorial Brau Edicions ha publicat unes guies de diversos parcs naturals de Catalunya, il·lustrades per en Toni Llobet François, i que a mi m'agraden molt:

         
Aquestes vacances hem pogut observar un teixó, una rata de bosc, alguns ocells i mooolts llimacs. Observant el que els envolta les excursions es fan més curtes, pels nens.
   
Ah! I durant l'hivern no és necessari que aneu massa lluny per observar la natura. Aprofito per recomanar-vos, a instàncies del Juanjo, un passeig pel riu Anoia al seu pas per Vilanova del Camí i Igualada. Era una zona molt malmesa i que darrerament s'està recuperant. S'hi poden observar diverses espècies d'ocells. AENA (Associació per a l'Estudi de la Natura de l'Anoia) organitza sortides per a observar-los. Que tingueu un bon passeig!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada